Wat betekent Skibidi Sigma?

05/05/2025

Op TikTok, YouTube en Instagram hoor je het steeds vaker: “Skibidi Sigma”. Maar wat bedoelen jongeren eigenlijk met deze woorden? Is het een grap, een trend of zit er een betekenis achter? Als je de termen niet kent, klinkt het misschien als onzin. Toch zijn ze voor veel jongeren helemaal hip.

Skibidi Sigma is een combinatie van twee internettrends: Skibidi Toilet en de Sigma male. Samen vormen ze een soort internettaal die jongeren gebruiken om stoer, grappig of apart te doen. Hier leggen we uit wat beide woorden betekenen, hoe ze zijn ontstaan en waarom ze populair zijn. Zo snap jij ook waar je naar kijkt als iemand zegt: “Bro is a real Skibidi Sigma.”

Wat is Skibidi Toilet?

Skibidi Toilet is een bizarre internettrend die begon op YouTube. Het zijn korte, grappige animatiefilmpjes waarin wc-potten met gezichten rare geluiden maken en vechten met mensen met camerahoofden. De filmpjes zijn vaak snel, gek en vol actie. Ze zijn bedoeld om te shockeren of te laten lachen. De naam komt van het gekke geluid "Skibidi" dat steeds terugkomt in de filmpjes. Het is geen echt woord, maar gewoon een gekke klank die blijft hangen.

De filmpjes zijn populair onder kinderen en jongeren, vooral op platforms zoals YouTube Shorts en TikTok. Het idee is dat het zo raar is dat het weer grappig wordt. Skibidi Toilet is een voorbeeld van moderne internetcultuur waarbij humor geen logica hoeft te hebben. Jongeren gebruiken het woord "Skibidi" nu ook los als iets grappigs of om te zeggen dat iets raar is. Het is dus meer een gevoel dan een vast begrip.

Wat betekent Sigma male?

De term Sigma male komt uit de online mannencultuur. Een Sigma male is iemand die zijn eigen pad kiest, onafhankelijk is en zich niet veel aantrekt van anderen. Hij is niet sociaal dominant zoals een "Alpha male", maar wel sterk en zelfverzekerd. Op internet wordt de Sigma male vaak afgebeeld als een mysterieuze man die cool is zonder te proberen. Denk aan iemand die alleen traint, geld verdient en zich nergens iets van aantrekt.

Op TikTok is het idee van de Sigma male een trend geworden. Jongens maken video's waarin ze stoer kijken, geen emoties tonen en teksten toevoegen zoals “I don’t chase, I attract.” Het is vaak over-the-top en bedoeld als grap of om stoer te doen. Daarom wordt het ook wel sarcastisch gebruikt: iemand die overdreven stoer doet, wordt een “Sigma” genoemd. In de Skibidi Sigma-trend komt dit terug in de combinatie van gekke filmpjes met stoer gedrag.

Waarom zeggen jongeren Skibidi Sigma?

Jongeren combineren Skibidi en Sigma om grappig te zijn of om te overdrijven. Als iemand zegt “Skibidi Sigma”, bedoelt hij vaak dat iemand zich overdreven stoer, raar of apart gedraagt. Het is meestal niet serieus, maar bedoeld als een soort meme of grap. Bijvoorbeeld: als iemand met een zonnebril heel serieus doet terwijl hij niets belangrijks doet, zeggen jongeren: “Bro is a Skibidi Sigma.” Dat is dan sarcastisch bedoeld.

skibidi-sigma

Op social media zie je veel filmpjes waarin deze woorden samen worden gebruikt. Denk aan een gek dansje met een serieuze blik, gevolgd door gekke geluiden en snelle beelden. Jongeren vinden dit leuk omdat het anders is dan gewone video's. Het is een mix van humor, ironie en creativiteit. Skibidi Sigma is dus geen echte term met vaste betekenis, maar meer een uitdrukking van de online jongerencultuur.

Skibidi Sigma is internettaal met een knipoog

De term Skibidi Sigma is een mix van twee internettrends: de gekke filmpjes van Skibidi Toilet en het stoere gedrag van de Sigma male. Jongeren gebruiken het om iets grappigs of overdreven stoers aan te duiden. Vaak is het ironisch bedoeld. De combinatie is vooral populair op TikTok en YouTube, waar jongeren elkaar nadoen en proberen origineel of grappig te zijn. Snap je het niet meteen? Geen probleem. Het is vooral bedoeld om te lachen, niet om serieus te nemen.



Gerelateerde blogs

  • 30/04/2025
  • Overig

Je hebt het vast wel eens gehoord: “Yallah, we gaan!” Of misschien zei iemand tegen je: “Yallah, schiet op!” Het woord klinkt energiek en een beetje dwingend. Maar wat

Lees verder
  • 23/04/2025
  • Overig

Je hebt het vast wel eens gehoord: “Yallah, we gaan!” Of misschien zei iemand tegen je: “Yallah, schiet op!” Het woord klinkt energiek en een beetje dwingend. Maar wat

Lees verder
  • 23/04/2025
  • Overig

Je hebt het misschien wel eens gehoord in een video of gesprek: “Bro, hij deed raar, ouleh!” Het klinkt misschien als een vreemd woord, maar het is een veelgebruikte

Lees verder

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}